0 Articles

PRESENTACIÓ

S'apropa setembre: és temps de Volta a la Cerdanya! La gran clàssica del CLUB PROBIKE arriba a la majoria d'edat amb més energia i força que mai. Pedalant per parelles o trios, la XVIII Volta a la Cerdanya PROBIKE d’enguany se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de setembre. Uneix-te al desafiament!

Una edició renovada, amb nous itineraris que posaran a prova la resistència de cames i ment, al temps que delectaran la vista amb paisatges sinuosos i espectaculars del nord de Catalunya. En aquesta ocasió, optem per un recorregut circular: Guardiola de Berguedà-Bellver de Cerdanya (1era etapa) i Bellver de Cerdanya-Guardiola de Berguedà (2ona etapa).

Dues jornades èpiques de BTT pedalant per la Serra del Cadí, el Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell, superant els 180 km de recorregut i més de 5500 m de desnivell positiu acumulat, amb trams d'orientació els dos dies. Ciclisme d'alta muntanya en estat pur, una travessa per patir i gaudir.

Els itineraris dels dos dies es faran amb un llibre de ruta, amb algun tram d’orientació (us facilitarem un petit mapa de la zona per poder arribar al següent control). Per qüestions de seguretat, la Volta a la Cerdanya s'ha de fer per parelles o trios durant tota la travessa. Això implica que cal anar junts i arribar als controls sempre junts.

Com que la Volta sempre s'organitza en poblacions petites, s'acostuma a dormir en diferents allotjaments modestos i alguns més apartats que els altres. És per aquest motiu que, a nivell organitzatiu, és molt complex i difícil satisfer els gustos de tots els participants. Per part de l’organització, com sempre, intentarem fer-ho el millor possible.


La Volta a la Cerdanya no és una cursa: l’objectiu és acabar i conèixer un nou itinerari. Cal tenir en compte que aquest tipus de recorreguts no es podrien fer sense el suport logístic de l’organització i els controls amb avituallament. Per donar-li més “ambientillo”, els vostres temps seran controlats. El temps final serà la suma dels temps dels dos dies.

Els premis convocats són els següents:

 • A la primera parella
 • A la primera parella mixta
 • A la primera parella femenina
 • Premi “trams d’orientació”
 • A la parella més jove
 • A la parella de més edat
 • A la darrera parella

L'entrega de premis es farà el dijous 20 de setembre a les 20.30 hores a PROBIKE.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions s'obriran el 23 de juliol a la botiga de PROBIKE o per internet a través dels formularis d'inscripció que trobaràs

Les inscripcions es tramitaran per rigorós ordre d'arribada i es comptabilitzaran només aquelles que compleixin tots els requisits i de les quals se n'hagi comprovat el pagament.

Les inscripcions es tancaran el divendres 7 de setembre de 2012 o fins a esgotar les 200 places disponibles. Els formularis d’inscripció i/o les transferències rebudes passats aquests terminis seran retornats als participants.

PREU

El preu de la inscripció és de 190 euros fins al 17 d'agost. A partir d'aquesta data, el preu serà de 210 euros. Per participar, és obligatori disposar de la llicència vigent de la Federació Catalana de Ciclisme. En cas de no tenir-ne, caldrà tramitar la llicència d'un dia en el moment de fer la inscripció a través del CLUB PROBIKE (6 euros).

La incripció inclou:

 • Sopar, dormir i esmorzar la nit de divendres i dissabte als allotjaments corresponents
 • Dinar durant la Volta dissabte i diumenge
 • Assistència de vehicles
 • Avituallament sòlid i líquid, farmaciola, etc. als controls
 • Barretes energètiques Mulebar
 • Cartografia necessària i roadbook
 • Macuto i transport macuto
 • Obsequi commemoratiu gentilesa de Giro
 • Sorteig material dels patrocinadors

COM INSCRIURE'S

Omplir el formulari d'inscripció que trobareu a la botiga de PROBIKE i fer el pagament corresponent segons la modalitat escollida. S'ha de pagar en metàl·lic.

PROBIKE
Viladomat, 310
08029 Barcelona
Tel 93 419 78 89


HORARI: De dilluns a dissabte, de 10.00 a 20.30 h (obert al migdia)

COM INSCRIURE'S PER INTERNET

PAS 1

Omplir el formulari amb totes les dades requerides.

PAS 2

Fer el pagament de la inscripció per transferència bancària al número de compte de CLUB PROBIKE 0081 5041 88 0001318841 en un termini de 48 h des de l'enviament del formulari. No es considerarà inscrit fins que s'hagi efectuat el pagament.
 

CANCEL·LACIONS

La cancel·lació de la inscripció s’admetrà fins al divendres 31 d'agost de 2012, i es retornarà només el 50% de la inscripció. Fora d’aquest termini no es retornarà cap quantitat, sota cap concepte, inclosa causa major. Per tramitar la devolució, cal omplir la butlleta de baixa que se us facilitarà a PROBIKE. Les devolucions que procedeixin es faran efectives a partir de la setmana següent a l’event.

NORMATIVA

Us recordem que l’activitat té lloc en un entorn d’alta muntanya on la climatologia, al setembre, pot ser força adversa.

Normativa i funcionament

 • És obligat l’ús del casc, alguna peça de roba tipus GORE-TEX® o similar i l'ús d'algun frontal o llum que il·lumini tant darrere com davant.
 • L’itinerari estarà descrit en el llibre de ruta.
 • L’únic recorregut vàlid és el descrit per l’organització.
 • Hi haurà controls de pas, amb hores de pas màximes on caldrà que signeu. No signar algun dels controls és motiu de no classificació. Si us heu de retirar, feu-ho en els controls. Si no és possible, cal que ho comuniqueu al telèfon d’incidències que també trobareu anotat en el llibre de ruta. El retorn al final d’etapa el farà el propi participant pel seu compte. No obstant, l’organització podrà decidir carregar-lo en algun vehicle si ho considera necessari.
 • Al final de la Volta caldrà entregar el llibre de ruta a l’organització (amb totes les pàgines).
 • Qualsevol acció impròpia d’un ciclista de muntanya (no respectar l’entorn, llençar brossa o papers, etc.) serà penalitzada a criteri de l’organització.
 • Per seguir el llibre de ruta, cal comptaquilòmetres.
 • No oblideu dur el porta-mapes.
 • Cal ser autosuficient mecànicament.

Una marxa per fer en parelles

El tipus de recorregut fa que per seguretat, accidents, pèrdues, etc. sigui necessari participar en parelles. És aconsellable anar sempre junts i és obligat signar els controls de pas conjuntament.
L’abandonament també es fa per parelles. En cas de voler continuar un de sol, caldrà afegir-se a una parella que vingui darrere.

Allotjament

En habitacions compartides als diferents allotjaments repartits per Guardiola de Berguedà i Bellver de Cerdanya. Cal portar tovallola.

Menors d’edat

Hauran de portar una autorització signada pel pare, mare o tutor, en el moment de formalitzar la inscripció.

Responsabilitats

Els participants ho fan sota la seva responsabilitat. Sobre ells recau la decisió de la sortida i realització de la marxa. Els participants eximeixen l'organització de les reclamacions o demandes basades en suposades accions o no accions dels participants o altres que actuïn al seu favor, així com de les reclamacions o demandes resultants dels danys que puguin succeir-los a ells i als seus materials (inclosos la pèrdua).

L’organització

És a càrrec de membres i amics del CLUB PROBIKE. Ens excusem per avançat dels errors que puguem tenir.

Patrocinadors

La Volta està patrocinada per Team Bike (distribuïdor de la marca Giro), PROBIKE i INTEMPERIE, i compta amb la col·laboració de Mulebar, Suunto i Aneto, i el suport de l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà i el Parc Natural del Cadí-Moixeró.


Avís: Us informem que PROBIKE farà fotografies de l’event, que podrien publicar-se per a la seva promoció a revistes, web, newsletters, etc.

PROGRAMA


DIVENDRES 14 DE SETEMBRE

 • RECEPCIÓ DE PARTICIPANTS: A partir de les 16.00 h, lliurament del llibre de ruta i mapa de la primera etapa a tots els participants i entrega de la bossa de participació  al Village de Guardiola de Berguedà. En el moment de recollir la documentació, caldrà presentar la llicència vigent de la FCC (tots els participants que us hàgiu inscrit en aquesta modalitat). En cas contrari, caldrà abonar 6 euros extra per la llicència d'un dia.
Si algú no pot passar a recollir-la per PROBIKE, ho podrà fer al Village de Guardiola de Berguedà de 16.00 h a 19.30 h.
 • BRIEFING I XERRADA: a les 19.30 h al Village de Guardiola de Berguedà.
 • SOPAR: a les 20.30 h a l’allotjament o restaurant assignat.

DISSABTE 15 DE SETEMBRE

(Horaris pendents de confirmar)

 • ESMORZAR: Esmorzar als allotjaments assignats.
 • CONTROL SORTIDA: Control de signatures i sortida per parelles.
 • ARRIBADA: Arribada a Bellver de Cerdanya.
 • BRIEFING I XERRADA: A les 20 h al Village  de Bellver de Cerdanya. Lliurament del llibre de ruta i mapes de la segona etapa.
 • SOPAR: a les 21.00 h, a l'allotjament o restaurant assignat.

DIUMENGE 16 DE SETEMBRE

(Horaris pendents de confirmar)

 • ESMORZAR: Esmorzar als allotjaments assignats.
 • CONTROL SORTIDA: Control signatures (Village) i sortida per parelles.
 • ARRIBADA: Arribada a Guardiola de Berguedà.

ENTREGA DE PREMIS

Dijous 20 de setembre de 2012 a les 19.30 h a PROBIKE.

Classificació final

Descarrega-te-laFem servir cookies per oferir-te una experiència millorada. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu ús. MÉS INFO
x